Una din realizările mele matinale a fost desfacerea unei sticle cu capacul foarte bine înşurubat şi alunecos.
N-aş fi putut să o desfac fără să mă concentrez; şi, în plus, am folosit nişte energii ascunse. Ele apar atunci când te încordezi foarte concentrat şi ai ochii încrucişaţi. Dacă nu te uiţi cruciş nu poţi desface niciun capac reluctant.
Nu o sa reusiti niciodata sa desfaceti un borcan cu capac (de exemplu borcan cu fasole pastai) daca nu-l crestati putin cu un cutit acolo unde capacul e insurubat pe borcan. El o sa faca poc si se duce toata presiunea creata de vid, iar apoi se desface cu usurinta.
nu stie chiar oricine chestia asta. nu mai departe de vineri un biet coleg de-al meu (om respectabil pe la 45 de ani de altfel) se chinuia sa desfaca un borcan de ardei copti. bineinteles ca l-am ajutat eu.
Trebuie neapărat să-i spui şi cum se desface capacul ca un bărbat, deci metoda de mai sus.
P.d.a.p., o gospodină bună nu foloseşte decât în caz extrem metoda cu cuţitul. Nu ştiu de ce, probabil ca să nu strice capacul şi puterea lui de a etanşeiza (?). Unele încearcă încălzirea capacului la flacără, ca să se dilate; doar dacă nu reuşeşte asta bagă cuţitul.
Apropos de borcane. Langa noi era pe vremea comunismului o carciuma unde vara se strangeau toti barbatii sa bea bere la halba. De multe ori nu mai existau halbe, fiind prea multi clienti. Atunci berea se servea in celebrele borcane de 850 ml (de la fasole, mazare, etc). Si vedeai ditai mai barbatii, oameni seriosi, band bere rece in borcan de conserve.
Mie imi place sa cumpar un croissant si sa bubui pe coridor ambalajul in care e ambalat. E suficient sa il strangi la un capat si face poc la celalalt. Apoi trebuie sa te faci nevazut.
Nu o sa reusiti niciodata sa desfaceti un borcan cu capac (de exemplu borcan cu fasole pastai) daca nu-l crestati putin cu un cutit acolo unde capacul e insurubat pe borcan. El o sa faca poc si se duce toata presiunea creata de vid, iar apoi se desface cu usurinta.
RăspundețiȘtergereAsta e o platitudine ştiută de orice gospodină blondă.
ȘtergereFaza cu cuţitul nu putea fi aplicată la sticla mea, din cauza conformaţiei capacului.
nu stie chiar oricine chestia asta. nu mai departe de vineri un biet coleg de-al meu (om respectabil pe la 45 de ani de altfel) se chinuia sa desfaca un borcan de ardei copti. bineinteles ca l-am ajutat eu.
ȘtergereTrebuie neapărat să-i spui şi cum se desface capacul ca un bărbat, deci metoda de mai sus.
ȘtergereP.d.a.p., o gospodină bună nu foloseşte decât în caz extrem metoda cu cuţitul. Nu ştiu de ce, probabil ca să nu strice capacul şi puterea lui de a etanşeiza (?). Unele încearcă încălzirea capacului la flacără, ca să se dilate; doar dacă nu reuşeşte asta bagă cuţitul.
Apropos de borcane. Langa noi era pe vremea comunismului o carciuma unde vara se strangeau toti barbatii sa bea bere la halba. De multe ori nu mai existau halbe, fiind prea multi clienti. Atunci berea se servea in celebrele borcane de 850 ml (de la fasole, mazare, etc). Si vedeai ditai mai barbatii, oameni seriosi, band bere rece in borcan de conserve.
ȘtergereCiudat era că bere la halbă/butoi găseam aproape oriunde, dar bere la sticlă-foarte greu.
ȘtergereMie imi place cand face capacul "poc". Mi se pare minunat.
RăspundețiȘtergereMie imi place sa cumpar un croissant si sa bubui pe coridor ambalajul in care e ambalat. E suficient sa il strangi la un capat si face poc la celalalt. Apoi trebuie sa te faci nevazut.
ȘtergereMie imi place sa fac croissant-ul nevazut dupa ce face punga "poc".
RăspundețiȘtergereMda,şi eu îl înfulec aciuat în vreun ungher, în timp ce nişte cetăţeni indignaţi se întreabă ce s-a întâmplat pe culoar.
RăspundețiȘtergere