miercuri, 15 februarie 2012

Perspective

Se spune că într-un viitor nu prea îndepărtat vor veni la noi în ţară mulţi chinezi. Este posibil.

Aş vrea ca aceşti chinezi să construiască un fel de Marele Zid Chinezesc, aproape de graniţa noastră estică. De acolo, el ne va proteja de viscol pe toată durata iernii.
Apoi chinezii ar putea face Şi Mai Marele Zid Chinezesc, în paralel cu primul, apoi un Şi Mai Şi Mai Marele Zid Chinezesc etc. Sintagma "Şi Mai" ar putea deveni o deviză şi un nume la modă nu numai printre chinezi.

Dar de ce să gândim lucrurile în mic? Nemţii vor să-şi construiască un munte. Olandezii vor şi ei să-şi construiască un munte. Chinezii noştri ar putea să construiască un nou lanţ muntos, Lanţul Metacarpatic, care să ne protejeze, evident, de viscol.
Am un singur regret: probabil că Lanţul Metacarpatic va fi finalizat înaintea improbabilei uniri a României cu Basarabia, lăsându-i pe fraţii de peste Prut în bătaia crivăţului.
Singura soluţie e ca, de la adăpostul lanţului muntos făcut de chinezi, să îi convingem pe basarabeni că îi vară:

4 comentarii:

  1. Pe mine ma impresioneaza mai mult miniaturile decat lucrurile/lucrarile gigantice.

    PS: mi se pare mie sau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca in locul tau era Emilescu impresionat de miniaturi in context montan, stiam clar la ce se refera.

      Ștergere
  2. Apropos de perspective, circula pe net urmatoarea fotografie care cica ar fi de arta. Eu nu vad decat un catel negru sodomizand un catel alb, in prezenta a 2 copii minori, vadit stanjeniti.

    http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20120215_0285/4.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam ai dreptate, dar depinde de perspectiva. Tot asa, in unele poze vezi tot felul de blastamatii comise cu turnul din Pisa.

      Ștergere