joi, 12 ianuarie 2012

Vreau să fiu ziarist

Reiterând nişte exprimări mai vechi, vă spun că vreau să mă fac ziarist.
Nu la orice fel de ziar, ci la unul din acelea care se scriu pentru oamenii consideraţi în genere mulţi şi proşti; în realitate, ei nu sunt chiar atât de proşti, nici chiar atât de mulţi. Vreau să lucrez la un ziar din ăla cu cancanuri, bârfe, paparazzi, poze cu ţâţe, tâmpenii crase şi mahalagisme execrabile.
Dacă ştii să citeşti un asemenea ziar, afli mult mai multe lucruri despre lume şi ceea ce se întâmplă în lume decât dintr-un jurnal "respectabil".

Părerea mea e că redactorii de acolo se distrează de minune scriind artistic acele idioţenii exemplare; şi mai sunt şi plătiţi, probabil destul de bine. Ce tare trebuie să fie! Te distrezi bine la job şi pe urmă te întorci acasă ca să te ocupi de lucrurile serioase: hobbyuri, viaţa de familie, studii etc.

Într-o redacţie de tabloid am înţeles că există un tip numit "cap limpede", al cărui cap, după cum spune şi numele, nu conţine nimic. Ceea ce scrii trebuie să treacă prin "capul limpede" cu viteza luminii în vid. Dacă nu, înseamnă că trebuie să îţi îmbunătăţeşti reflexele de scriitor. Din moment ce produsul tău se împiedică de nimic, înseamnă că îţi dai singur cu stângul în dreptul.

P.S. Oferta de forţă de muncă prezentată aici este cât se poate de serioasă, dacă vă interesează vă rog să mă contactaţi.

3 comentarii:

  1. Supraestimezi. Eu cred ca ziaristii de tabloide chiar sunt idioti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi dacă nu aş supraestima, nu văd cum aş mai putea trăi pe lumea asta. Tu nu supraestimezi, încă din născare ?

    De ce zici că sunt idioţi? Ar fi proşti să fie idioţi, când au un asemenea instrument de propagandă şi manipulare la îndemână.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zeii n-au impartit darurile cinstit.

    RăspundețiȘtergere