miercuri, 25 ianuarie 2012

Capitalism

Fiecare din oameni simte impulsul de a lupta pentru ceva , aşa încât ajung deseori să-şi neglijeze propria persoană. Vezi destui revoluţionari, artişti cu părul vâlvoi care se consumă pentru o chestie sau meta-chestie, fără să ţină cont de sănătate şi alte implicaţii. Nu ştiu dacă e bine aşa.
Oamenii au prea des sentimentul nimicniciei, caută fiinţa pe te miri unde sau pe niciunde, uitând că ne-am născut cu existenţa în buzunar (deşi eram, se pare, în fundul gol).

Trebuie să te ocupi de tine şi atât, ceva mai bine decât a făcut-o mama când erai mic. Atunci vei începe să iradiezi bunăstare autentică, ca Soarele de pe cer, ca Ştefan cel Mare. Lumina ta va încălzi şi alte suflete, va declanşa acea germinaţie stelară care ne va face pe toţi frumoşi şi graşi spiritual.
Orice e bun, pozitiv, uman şi transcendent rezultă logico-matematic din interesul propriu, pe care e bine să-l cultivăm atent, ca pe o floare rară.

2 comentarii:

  1. Ay, ceea ce executi aici se scheama o tautologie. Smecheria e, cum se face treaba asta cu ocupatul de tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest text mistic este plin de răspunsuri; e simplu: dacă nu poţi să te ocupi de tine, caută vectorul emanaţiei unui fericit capitalist, care să-ţi aprindă sâmburele de lumină.

      Ștergere