luni, 30 iunie 2014

Carne albă

La meciul Germaniei cu Algeria, soția mea a fost uimită să afle că țin cu Algeria. M-a luat deoparte și m-a chestionat câți jucători algerieni cunosc; îl știam cu numele doar pe portar. În schimb, de la nemți îi știam pe toți. Unde mai pui că unii din ei joacă la Bayern, echipa cu care țin și ale cărei simboluri îmi decorează frigiderul și halba de bere. Atunci de ce țin cu algerienii? Tocmai pentru că pe nemți îi știu, am îngăimat eu morocănos, în lipsă de alte argumente.

De ce nu țin cu nemții? Probabil că m-am săturat de Europa. Și de victoriile europene. Europa: materialism, scepticism, logică (proliferată ca un țesut extras demult dintr-un organism viu și întreținut artificial în eprubete), conveniență. Europenii sunt animale domestice și confundă domesticitatea cu umanitatea. Carne albă, carne moartă.

M-am săturat. Măcar la fotbal să piardă.

9 comentarii:

  1. Si eu tot cu Algeria am tinut. De ce? Spectatorii neutri intotdeauna tin cu cei mai slabi. La fel am tinut si cu Elvetia sau Chile.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce să ții cu Elveția? Au o țară bogată, civilizată și frumoasă. Sunt de obicei oameni care trăiesc bine. Mi se pare destul.
    De ce să se și bucure de viață? Lasă-i să piardă și să fie așa cum sunt deja.

    RăspundețiȘtergere
  3. Archie, uite de-aia revin eu zi de zi aici - amintirile astea din cretacic au așa o tentă de ironie punctată cu umor... Îmi și închipui episodul în care soția, cu tact și duhul blândeții a încercat să-ți pună întrebările pentru a reveni tu singurel la alegerea rezonabilă. Acum, chiar fără microbul fotbalului, dacă-ți știe argumentele sigur regretă că Algeria a pierdut meciul, nu?

    Ei, dau binețe și azi în schimbul porțioarei de zâmbet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aseară parcă s-a întâmplat ceva ciudat, nu mai țin minte. Nu știu de ce regret și mai mult că Algeria a pierdut meciul.

    În fine, o zi bună să avem!

    RăspundețiȘtergere
  5. Păi da... scăpa turma Algeria asta de-o ferea Bunul de scatoalcele Germaniei.
    Uite, asta nu-mi place mie - după ce că-s albi, le-a dat Bunul germanilor și ploaie de trifoi. Chiar că dreptatea-i la fundul mării!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Europenii sunt ”carne albă” nu pentru că sunt albi, ci pentru că nu mai au ”sânge”, le lipsește un transfer vital, sensul vieții și altele de genul. Ei sunt ca puiul de fermă.

      Personal, semăn mult mai mult cu un neamț decât cu un algerian sau portughez. Se pare însă că țin cu bruneții ăia, ce să-i faci.

      Ștergere
  6. P.S. Acum probabil că amintirile din Cretacic au o ”tentă de ironie punctată cu umor”, dar unele sunt destul de sinistre. Sper că nu te deranjează, că n-am ce le face!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai bine sinistre, dacă așa le-a fost naturelul, altminteri și-ar pierde savoarea!
    În fond, prefer Amintirile nealterate și necosmetizate. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, nu sunt chiar sinistre de-a binelea; de exemplu așa ceva: http://amintiri-din-cretacic.blogspot.ro/2013/08/satirul.html

      ori așa:
      http://amintiri-din-cretacic.blogspot.ro/2012/11/moartea-regelui-gaidreas.html

      Ștergere