miercuri, 24 octombrie 2012

Carnea

Carnea, ca o fleandură. Stoarsă şi stâlcită; o bate vântul.
Ulceraţiile nasc o lume de culori, atât de bogată încât se scurge în bălţi şi de acolo se ridică, difuz, în aer.
( Haim Soutine, "Le boeuf écorché" )

3 comentarii:

  1. Nush de ce m-am gandit ca ar fi fost o postare buna de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate că mirosul boului în descompunere al lui Soutine a ajuns, de pe străzile din Paris, şi la nasul lui Moş Crăciun. Atunci Moşul şi-a adus aminte că şi el, în tinereţe, i-a tăiat cu toporul mâinile Crăciunesei, soţia lui (conform unei legende populare).

      Se spune că Moşul, care e foarte bătrân, a tăiat pe furiş o halcă din boul jupuit al lui Rembrandt şi a mâncat-o la Polul Nord. Nu ştiu însă dacă ar fi procedat la fel cu boul lui Soutine.

      Ștergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=xacRTqk5QFM

    RăspundețiȘtergere