sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Emil

Pisicile de la blocul meu prind porumbei. Uneori ratează de aproape, așa încât poți vedea prin cartier destui porumbei cu un singur picior, altfel destul de grași și prosperi.
A fost destul de ciudat să văd în zilele trecute și o cioară cu un singur picior; din câte se părea, celălalt fusese retezat de curând. Mânca bine din niște resturi, undeva lângă un supermarket.

Anul trecut urmăream din când în când un cioroi tânăr și solitar, pe care l-am botezat Emil. Emil Cioran.
În unele zile, Emil croncănea așezat pe un cablu dintre blocuri. Din poziția lui, nu cred că vedea mare lucru; doar potcoava formată de trei blocuri late. Dar îl invidiam.
Una din dorințele mele de demult este să fiu cioară pentru o zi. Cred că e foarte satisfăcător, dacă ești cioară, să stai și să croncănești flegmatic pe un container de gunoi, într-o zi mohorâtă de toamnă târzie; așa ceva visez și eu. Dar trebuie să ai grijă la pisici. Nici viața de cioară nu mai e ce-a fost, dar încă merită.
”Ai grijă ce-ți dorești de Crăciun”, a zis nevastă-mea.

2 comentarii:

  1. Nu stiu daca pisica se incumeta sa atace cioara. Cioara e mai mare ca o pisica si are cioc foarte puternic. Cioara traieste 100 de ani. Cioara pe care ai vazut-o tu poate e nascuta inainte de Marea Unire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e mai mare ca o pisică, nici nu trăiește 100 de ani. Cea mai mare durată de viață atestată pentru ea e aprox. 23 de ani (http://blx1.bto.org/birdfacts/results/bob15630.htm )

      Ștergere