miercuri, 27 iunie 2012

Fecioare şi furtună

E vorba de câteva fecioare pe nume Johann, născute, se pare, în primul decan al zodiei, anume:

Johann Georg Hamann, "Magul Nordului" , născut în 27 august 1730.
Johann Gottfried von Herder, născut în 25 august 1744.
Johann Wolfgang von Goethe, născut în 28 august 1749.
Interesante coincidenţe în sânul Sturm und Drang. (Fecioarele în general au o problemă cu structurile; sunt ori pro ori contra.)


Mă întreb dacă nu cumva şi Jorge Luis Borges (n. 24 August 1899) ori Guillaume Apollinaire (n. 26 august 1880) sunt în felul lor preromantici, deşi nu îi cheamă Johann.

3 comentarii:

  1. Ce ti se intampla? Acestea sunt jucariile mele! ;( De cand descifrezi matale patternuri de-astea? Si stii ceva, fecioarele is gica contra, inainte de orice. Porma mai structureaza ele diverse kestii pe aracul asta. Si stii ceva, nu exista doar fecioare declarate pe fatza, adica aia de au soarele in fecioara, nascutii in parametrii stiuti august - septembrie, mai sunt si fecioricile mixte, aia care au cate un mercur in fecioara de ex. Aia sunt si mai periculosi! In principiu, fecioarelor nu le e bine nicicum, asa ca tre sa reorganizeze lumea si universul dupa parerea lor. O fac scribalind si verbalizand, nu musai cu grandomanie leonina dar cu o insistenta pisaloaga. Nu-i asa ca nu esti fecioara?! ;P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E "clasică" dualitatea Scorpion-Fecioară, dar se vorbeşte mai puţin despre cea opusă zodiacal, dintre Taur şi Peşti.

      Mai nou mă fascinează şi acest semn al Taurului; e legat de mai vechea mea obsesie pentru iarba nestăvilită de coasă şi pentru codrul verde. (vezi deci http://alphagora.wordpress.com/2011/12/16/tatal-zimbrilor/ )

      Fecioară - cine ştie ? oi fi uneori.

      Ștergere
  2. Înainte de orice "Fecioara" e un conformist, un slujbaş. Ceva nu-i convine pentru că nu este conform cu altceva, cu modelul la care aderă; ăsta e "nonconformismul" lor.

    În esenţă, orice critică e un conformism.

    RăspundețiȘtergere