luni, 7 iulie 2014

Animal beauty

Chiar dacă ești adeptul unei teorii creaționiste, e destul de previzibil răspunsul la întrebarea: cu cel fel de animal se aseamănă cel mai mult omul? Cu o maimuță. Evident.
Totuși, o femeie care seamănă cu o maimuță nu e considerată atrăgătoare. Femeile atrăgătoare sunt asemuite cu tot felul de alte animale, încât te întrebi dacă nu cumva omul e un pic zoofil, desigur în sensul larg al cuvântului.

Preferate par mamiferele copitate; femeia frumoasă e căprioară, gazelă, antilopă, cerboaică, dar chiar și văcuță (de unde numele Damaris), oaie (de unde numele Mioara) ori iapă (de rasă, eventual).
Mai poate fi pisică, în variante mai ”hard” panteră ori tigroaică (femeile puternice sunt la modă), vulpiță, puicuță, lebădă, porumbiță, veveriță. Ori, de ce nu, șerpoaică sexy și fatală.
Se folosesc și comparații mai inedite, atunci când fizicul femeii e mai ieșit din standarde: șoricuță, broscuță, vrăbiuță, gâzuță, furnicuță, iepuraș, ursuleț.

E clar că nu e frumos să fii ca o maimuță, dar se pare că e sănătos. Deduc asta din recomandările medicilor.
În primul rând să mănânc ca o maimuță, mai ales fructe și alte crudități (nu le menționez că mă indispun). Apoi să fac mișcare, hop, țop, plimbărică; inclusiv să mă legăn de niște bare, o maimuță autentică ar iubi chestia asta. Să fiu bine dispus, vesel, să socializez, că e de bine.
În aceste condiții umanitatea, cu stilul ei aparte de viață, începe să semene cu un experiment eșuat. Ne întoarcem la vărul cimpanzeu.

Noroc cu femeile, măcar ele nu seamănă cu maimuțele, ci cu alte cele.

8 comentarii:

  1. Mdea... uite, vezi... și mie-mi zice lumea bursucel... E drept, numele-i împrumutat dintr-o Fabulă... și nu zic asta fiindcă m-aș simți cu musca pe căciulă sau ca să fac echilibristică pe sârma socializării... e doar un fel de haz de necaz pe seama lui Animal beauty ăsta.

    Uite c-am dat iar Bună dimineața!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum răspund și eu, bună dimineața, să ai o fericită zi de marți!

      Ștergere
    2. Mulțumesc, voi lua urarea cu mine azi și-o voi așterne peste răutățile ălor 3 ceasuri marțiene.

      Semăn un Ziua bună! în loc, să nu rămână terenul pârloagă, c-ar fi păcat!

      Ștergere
  2. P.S. + Da... cimpanzeu pare mai potrivit decât urangutan E un văr mai apropiat ca... greutate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urangutanul nu e prea sociabil. În plus, locuiește pe insule, e un fel de Robinson.

      Ștergere
  3. Am uitat să zic că m-a tras de ureche mai deunăzi vărul dac R. și mi-a zis că Mioara nu vine de la mioara-oaie, ci este o prescurtare de la Mărioara ori un diminutiv de la Mia, nici el nu știe.

    Așa o fi, dar există sigur cazuri în care femeia e comparată cu o oaie, mieluță sau așa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uofff... ce ți-e și cu termenii ăștia de comparație?!

    Oscilez încă... da, da... încă nu mă pot hotărî care animăluț e mai vorace când vine vorba de hrana cotidiană a femeii - zilele omului?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pârșul își omoară destul de bine timpul propriu, doarme 7 luni pe an. Dar pe al altuia, nu.

    Nu știu ce animăluț îmi mănâncă zilele; poate doar nopțile -țânțarul. Țânțarul femelă (vampiroaica), pentru că masculul se hrănește cu nectar, ambrozie și esență de poezie.

    RăspundețiȘtergere