duminică, 4 martie 2012

Charlie şi Franzl

Pentru că în ultima vreme visul a fost mai interesant decât abstracţiile zilei, o să povestesc tot un vis.

Spre uimirea mea, în visul meu apăreau trei tipe, ceva gen Charlie's Angels (cel din anii 70). Am fost mereu convins că acel Charlie din film este Charlie Sheen, sau mai exact Charlie Harper, personajul din "Two and a Half Men".

Acţiunea s-a derulat cam aşa: două din cele trei îngeriţe conduceau o maşină (produsă tot în anii 70), iar a treia făcea autostopul, destul de disperată; cele două au cules-o, era cam plouată. În maşină au devenit bune prietene; apoi au ajuns lângă o plajă, unde au băut la un bar suc cu paiul şi au mers cu barca cu motor. În apa oceanului am remarcat un fel de monstru umanoid amfibiu, galben-lămâie, care dădea târcoale bărcii.
Apoi nu ştiu de ce fetele s-au certat foarte tare. Atât de tare că au început să se bată -cu tehnica binecunoscută- şi să se împuşte reciproc. Era o îngeriţă (cea cu autostopul) contra două. Lupta, începută pe barca cu motor, a continuat pe plajă.
Între timp, plaja se umpluse cu oglinzi, aşa încât fiecare din cele trei era replicată în vreo mie de ediţii şi nu se mai puteau împuşca bine.

Mă întrebam ce face Charlie în tot acest timp; şi l-am văzut şi pe Charlie, la mare distanţă, bând o bere pe terasa lui de la marginea oceanului. Îşi dădea şi singur seama că scăpase situaţia de sub control.
Între timp, una din cele două îngeriţe care formau o echipă şi-a depistat inamica, a vrut o clipă să-i dea lovitura de graţie, dar a cruţat-o. Imaginea ei a dispărut atunci din oglinzi.
Apoi oglinzile au început să se spargă, una câte una, cu un clinchet cristalin, sub efectul vocii lui Franzl Lang, care nu ştiu de ce începuse să se plimbe cântând pe plajă; se mişca greu, pentru că îi intrase nisip în bocanci, dar vocea îi răsuna foarte liberă. Când m-am trezit, oglinzile se spărgeau în cascade.
Dacă nu ştiţi cine este Franzl Lang, priviţi şi judecaţi singuri:

3 comentarii:

  1. Cartarescu spunea ca nimic nu face un om mai plictisitor decat citatele si povestitul viselor. Prea mult Tarantino

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa vad filmuletul, dar din ce povestesti tu, ai visat un fel de ecranizare moderna a Mioritei, cu ingeritele in rolul celor 3 ciobani.

    RăspundețiȘtergere