duminică, 18 martie 2012

Luminile orașului

În fiecare seară de duminică îmi place să privesc luminile străzii, mai ales când e tăcută.

Aș rămâne până dimineața dincolo de vreun geam, să beau ceva, încet, într-o dugheană ori chiar într-o agenție bancară luminată cu neoane. Poate că noaptea nu s-ar sfârși. Ori poate că, de dincolo de geam, imaginea mea s-ar estompa treptat și ar dispărea în lumina zilei, înainte ca oamenii treziți din somn să tropotească spre noile munci.

6 comentarii:

  1. Pe mine daca m-ar prinde duminica seara intr-o agentie bancara as simti ca e ceva nefiresc. N-as avea dispozitie sa ma bucur de lumini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu cei ai face daca ai vedea noaptea un tip care bea intr-o agentie bancara (si nu pare nici responsabil cu paza) ?

      Ștergere
    2. Daca l-as vedea ca bea singur m-as intrista, mi-ar parea rau de el. Daca l-as vedea ca bea cu prietenii probabil mi-ar da o lacrima de fericire.

      Ștergere
    3. Și dacă bea cu duhurile urbane ?

      Ștergere
    4. Daca bea cu duhurile urbane inseamna ca si fumeaza ceva. Eu daca observ asta ma indepartez consternat deoarece m-am lasat de fumat.

      Duhurile urbane salasluiesc in pet-uri de 2 litri. Peturi de Noroc. Vine tractoristul obosit de la munca, scoate pet-ul de bere din frigider si cand il desface se pomeneste ca a dat Norocul peste el.

      Ștergere
    5. Nu sunt contra berii la pet, nici împotriva ideii de a bea singur 2 sau 5 litri de bere; însă berea la pet cumva te obligă să bei 2 litri, pentru că, dacă nu o bei pe toată, mai târziu nu mai e bună (am încercat). Această idee de a fi obligat nu îmi place.

      Duhul e un fum mai subtil. Crezi că în lampa lui Aladin arde Kent ?

      Ștergere